torsdag 8 december 2011

En valpkull.

"En liten saga om en valpkull som rört mig djupt, en kull "renrasiga PitBull terriers" (så inga missförstånd dyker upp: blandrashundar, sålda som Apbt.). En saga som säkerligen inte är unik, men väl värd att uppmärksamma."
/Rebekah







Lite fakta:
  • Valparna lämnade inte uppfödaren då han ville ha för mycket pengar för dem vägrade släppa dem utan full betalning. 
  • Myndigheterna gjorde två besök när det fanns fem hundar kvar, första oanmält då han fick en tillsägelse om att städa upp bajs och kiss och inte ha hundarna fastbundna i olika delar av lägenheten. Andra gången ringde dom ett par timmar innan så när miljö och hälsa kom dit hade uppfödaren städat upp hundarna var lösa i olika rum. Då tyckte myndigheterna att det inte fanns något speciellt att anmärka. 
  • Miljö och hälsa erkände sedan att dom inte ens tagit i hundarna utan bara gått runt dem och ansåg att dom via en överblick hade ett drägligt liv. Men när hundarna väl var därifrån kunde dom i samtal till oss erkänna att dom hade haft möjlighet att sätta stopp för detta långt tidigare men inte vågar eftersom dom förlorat liknande fall i rätten tidigare och så var ju ägaren tungt kriminellt belastad. 




Rebekah Johanssons minnesfond
PG 14 83 23 -9.
Märk betalningen Rebekah Johansson, pengarna kommer gå till "svårplacerade raser".

http://www.djurskyddetmalmo.se/

1 kommentar:

  1. Stackars djur.. Det var i alla fall skönt att några utav dem fick känna på riktig kärlek, åtminstone för ett tag.

    SvaraRadera